Vi lister opp de hotteste trendene i restaurantbransjen 2024

Last ned din kopi av Trendrapporten

Er du klar for 2024? Vi lister opp de hotteste trendene i restaurantbransjen

Velkommen til den pulserende spisescenen i 2024 - en dynamisk fusjon av moderne smaker og innovativ teknologi! Når dagens gjester søker minneverdige opplevelser uten å sprenge budsjettene, må de som jobber i gjestfrihet levere uovertruffen kvalitet til overkommelige priser.

Dykk inn i Restauranttrender for 2024 for å utforske disse fengslende trendene og mer. Enten du er en restauratør, en matentusiast eller en bransjeinsider, la oss navigere 2024s spisescene sammen!

Last ned din kopi av Trendrapporten

Whitepaper image

Restauranttrend 1

Hvordan gjester overvinner økonomiske stramninger

I 2024 fortsetter en interessant trend å dukke opp blant restaurantgjester. Selv om det er en tydelig appetitt for å spise ute, er økonomiske begrensninger fremtredende.

Restauranttrend 2

Nøkkeltall i virksomheten er viktigere enn noensinne

Å drive en lønnsom restaurant handler om å få tallene til å stemme. Få våre beste tips om hvordan du driver en lønnsom restaurant.

Restauranttrend 3

Teknologiske løsninger får restauranter til å blomstre

I dette kapitlet snakker vi om noen av de mest interessante løsningene du bør være oppmerksom på.

Restauranttrend 4

Drikke og mat som gir fordeler utover bare ernæring

Forbrukere søker produkter som forbedrer mental velvære hjemme, på jobb og i fritiden.

Restauranttrend 5

Hurtigmatrestauranter vokser raskt

Hvorfor er denne typen etablissementer så populære, og hvorfor ser vi en stor vekst i dette segmentet?``

Hvordan gjester overvinner økonomiske stramninger

Selv om det er en tydelig ønske for å spise ute, er økonomiske begrensninger fremtredende. Det er avgjørende for restauranter å finne en balanse ved å tilby førsteklasse retter til rimelige priser, noe som potensielt kan øke inntektene og forbedre kundenes oppfattede verdi. Gjestene ser etter rimeligere alternativer.

En undersøkelse fra Deloitte avslørte konsekvente preferanser for både sittende og take-away kunder. Flertallet søkte billigere alternativer kombinert med kampanjetilbud og rabatter. Disse faktorene kunne motivere 37% av spisende og 40% av take-away kunder til å besøke restauranter oftere. Gitt de rådende og forventede økonomiske utfordringene, er tendensen til budsjettvennlige måltider sannsynlig å stige.

Nøkkeltall i virksomheten er viktigere enn noensinne

I dag fortsetter mange restauranter å operere uten en profesjonell forretningsmetode som involverer overvåking av nøkkel ytelsesindikatorer (KPIer). Men denne tilnærmingen er ikke lenger tilstrekkelig i det moderne landskapet. Restauranteiere må adoptere en tankegang lik enhver annen forretningsperson og nøye spore de essensielle KPIene som er avgjørende for deres suksess.

Teknologiske løsninger får restauranter til å blomstre

Å koble sammen kjerneoperasjonelle systemer som POS-systemet, personalforvaltning, regnskap og lager er avgjørende for å optimalisere effektivitet og lønnsomhet.

Selvbetjeningsverktøy: Som QR-kodebestilling, kiosker og mobilapper, øker effektivitet og inntekter i restauranter. Fine dining-etablissementer foretrekker kanskje ikke kiosker, men kan bruke QR-koder på kvitteringer eller bord for praktisk betaling, noe som øker kundetilfredsheten.

Lojalitetsløsninger kan bli en hjørnestein for en restaurants suksess. Den gjennomsnittlige kundeholdelsesraten for restauranter er rundt 30%, viser studier. Dette er ikke mye, noe som betyr at 70% aldri besøker restauranten din igjen. Et lojalitetsprogram kan være en av løsningene,

Les den komplette listen over tekniske løsninger du bør være oppmerksom på, last ned Trendrapporten

Drikke og mat som gir fordeler utover bare ernæring

Forbrukere søker produkter som forbedrer mental ytelse hjemme, på jobb og i fritiden. De prioriterer fokus og produktivitet som mentale velværesegenskaper, som påvist av Mintels Global Food and Drink Report. Mintels 2023-rapport indikerer en etterspørsel etter mat og drikke som hjelper til å tåle ekstreme værforhold.

Med en økning i interessen for holistisk velvære er matvarer som gir fordeler utover bare ernæring etterspurt. Adaptogene urter, CBD-infunderte varer og stressdempende næringsstoffer vil være ettertraktet, noe som reflekterer en skift mot bevisst spising.

Hurtigmatrestauranter vokser raskt

Ifølge Custom Market Insight-rapporten er markedet for hurtigmat og hurtigbetjening restauranter et voksende markedssegment år for år. Og i Europa forventes verdien å nå rundt 192,4 milliarder USD innen 2023. Hvorfor er denne typen etablissementer så populære, og hvorfor ser vi en stor vekst i dette segmentet?

Beleilighetens Oppgang: Dagens forbrukere, som jonglerer arbeid og personlige forpliktelser, trekkes mot hurtigbetjeningsrestauranter (QSRs) for deres raske og effektive tilbud.

Mangfoldige Menyvalg: QSRs skiller seg ut ved å tilby et bredt utvalg av valg, fra burgere og pizzaer til smørbrød og poke bowls. Ettersom helse- og velværetrenden tar hovedscenen, utvider mange QSRs sine menyer med sunnere og plantebaserte alternativer for å møte utviklende smaker.

Dominansen til Levering: Partnerskap med leveringsplattformer har blitt normen for QSRs som sikter på å kaste et bredere nett.

Last ned en gratis kopi av rapporten her!

Kontakt os

Når du har fylt ut dine opplysninger vil du bli kontaktet av en av våre dyktige eksperter, som forteller mer om våre produkter og viser hvordan de fungerer i praksis.